Пилотът на "Ферари" Шарл Льоклер даде най-бързо време и във втората свободна тренировка преди Гран при на Италия във Формула 1 на пистата "Монца".

След като сутринта завъртя най-бърза обиколка за 1:27.905 минути, следобед младият монегасец достигна до впечатляващото време от 1:20.978 минути.

Второ време след това на Льоклер даде световният шампион и лидер в генералното класиране при пилотите Люис Хамилтън с "Мерцедес". Британецът бе с едва 68 хилядни от секундата по-бавен от Льоклер.

Трето време във втората тренировка постигна другият пилот на "Ферари" Себастиан Фетел. Германецът изостана с 0.201 секунди от съотборника си, но даде сериозни поводи за оптимизъм на многобройните фенове на "Скудерията", изпълнили трибуните на легендарната писта за домашното състезание.

Челната шестица на най-добрите времена следобед бе допълнена от Валтери Ботас с "Мерцедес" и "Ред Бул"-ите на Макс Ферстапен и Александър Албон, които бяха единствените други пилоти на по-малко от секунди зад темпото на Льоклер.

В събота предстои третата свободна тренировка и квалификацията, докато в неделя е и самото състезание.