Никой не може да спре Люис Хамилтън по пътя му към 7-ата световна титла. Това обявиха Макс Верстапен и Шарл Льоклер след драматичния завършек на Гран При на Великобритания вчера, при който те успяха да се качат на подиума. 

Британецът успя да остане начело, въпреки лошия си старт и контролираше състезанието преди в последната обиколка да спука гума. Той обаче, все пак успя да пресече пръв финала, след като малко преди това Макс Верстапен бе спрял в бокса за смяна на гуми. 

Така разликата до съотборника му Валтери Ботас се увеличи до 30 точки, след като финландецът имаше същия проблем, но два тура по-рано и се смъкна извън зоната на точките. 

На въпрос след състезанието може ли някой да спре Хамилтън, Верстапен бе повече от категоричен: „Не”. Завършилият трети Льоклер бе на същото мнение и малко по-словоохотлив. 

„Не, не мисля, че някой може да спре Люис. Валтери има някакви шансове, но нищо повече” коментира пилотът на Ферари, докато самият Хамилтън иска повече конкуренция. 

„Винаги съм се вълнувал от битката гума до гума и искам такава битка и сега. Предпочитам борбата да е силно оспорвана, защото това ме зарежда и радва. Надявам се, че скоро надпреварите ще са изключително оспорвани” заяви Люис.