Проблемният край на сезона миналата година предизвика слухове около евентуален край на кариерата на Люис Хамилтън във Формула 1 и създаде несигурност за бъдещето на седемкратния световен шампион. Тъй като остават малко по-малко от два месеца, докато двигателите на болидите открият мощно новия сезон, положението на британеца все още е неизвестно, съобщи сайтът www.torcedores.com.

Попитан за възможността за евентуално отказване на 37-годишния пилот, шефът на Red Bull Кристиан Хорнър заложи на това Хамилтън да продължи да се състезава, но показа раздразнение, когато коментира въпроса. „Със сигурност се надявам да се върне тази година. Той все още кара на невероятно високо ниво. Тези двама пилоти бяха в различна лига миналата година. Това не е наша работа“, заключи цитираният от "Труд" Хорнър. 

Известен с това, че е доста активен в социалните медии, Хамилтън просто изчезна. Последната му публикация в Instagram се състоя след противоречивото и наситено със събития GP на Абу Даби през декември миналата година. Британският шофьор не присъства на традиционното парти на Международната автомобилна федерация (FIA), което се провежда ежегодно и изисква присъствието на първите трима пилоти в генералното класиране.

Зад кулисите на Формула 1 Хамилтън избягва дори своите началници. Отговорен за поемането на FIA наскоро, президентът Мохамед бин Сулайем разкри, че е търсил контакт със седемкратния шампион, но няма отговор от него.

Снимка: БГНЕС