Трикратният световен шампион от Формула 1 Макс Верстапен каза, че „Ред Бул“ е неговият дом, но след това прекрати срещата си с медиите на Гран При на Маями, като го подразни, че никога не знаеш какво носи животът.

Верстапен изглежда сложи край на нарастващите спекулации, че той също се вслушва в оферти, заявявайки, че бъдещето му е с облеклото на „биковете“.

Медиите в Германия свързват Верстапен с възможно преминаване в „Мерцедес“, който търси заместник със седемкратния световен шампион Люис Хамилтън, който ще се присъедини към „Ферари“ в края на сезона.

Шефът на „Мерцедес“ Тото Волф отхвърли спекулациите за среща с представители на Верстапен след състезанието в Маями този уикенд, докато нидерландецът също отрече слуховете, като предположи, че дори 250 милиона евро няма да го изкушат да се отдалечи от „Ред Бул“.

Но преди да си тръгне от пресконференцията, Верстапен отвори вратата за един ход само с една пукнатина, дразнейки, че никога не трябва да казваш никога.

„Бъдещето ми е с Ред Бул. Парите няма да ме отличават, за да отида някъде. Доволен съм от това, което печеля в момента. Става дума за представяне. Винаги става дума за представяне в края на деня. В момента мога да кажа, че искам да остана в отбора, защото вярвам в проекта, който имаме. 

Но в края на деня, в спорта, но и в живота, никога не знаеш какво ще се случи в бъдеще. Мисля, че винаги е много важно да запазиш спокойствие и да се съсредоточиш върху работата си. В края на деня трябва да имаме най-бързата кола. Това е, което винаги съм изисквал. Така че, по същество, това продължава, както се случваше преди. В момента всички са много концентрирани върху това, което трябва да направим. Победата помага много“, заяви Макс Верстапен.