Звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев се изказа много ласкаво за новия треньор на тима Желко Петрович, който пое отбора това лято. Той добави, че има добро настроение в съблекалнята и играчите тренират с настроение.

Неделев беше награден днес като футболист на 1-ия и 2-ия кръг на новото първенство в efbet Лига, а традиционно благодари на съотборниците си при получаване на статуетките.

"Мога да кажа, че имаме много добър треньор. Желко Петрович има доста различни виждания от предишния. Настроението в съблекалнята е добро, тренираме с настроение. За мен той е уникален човек, дано се задържи по-дълго време на поста треньор на Ботев", коментира Неделев промените в клуба.

Той добави, че е наясно как Лудогорец, Левски и ЦСКА са нас останалите в първенството. Всяка година канарчетата стартират с амбиции, така че едно класиране в топ 3 ще бъде доста трудно, но и наша цел, каза още Неделев.

"Сезонът за мен започна добре, Дай Боже да продължа в същия ритъм и да бъда от полза и за националния отбор. Но ние играем мач за мач и накрая ще се види какво сме постигнали."

И това лято не е имало конкретна оферта от чужбина за него, а единствено запитвания и медийни публикации. Но халфът си има договор с настоящия си клуб и за момента е в любимия си Ботев.

"Наистина беше тежко след финала, но колкото и да ни е тежко, ние сме професионалисти. С такива мачове човек става по-силен. Знаем, че турнирът за Купата на България е нашата сила. Надявам се, че тази година отново ще бъдем на финал и ще спечелим", добави техничарят.

Довечера канарчетата гостуват на Левски в своя трети мач от началото на сезона.

"Ще бъде много труден мач, надявам се на максимума, да вземем три точки. Да, те идват от тежка загуба в Европа, но сега ще се види дали са паднали духом. Познавам треньора им и знам, че ще ги надъха максимално. И ще се опитат да се реваншират за това 0:3 от АЕК Ларнака пред своя публика", завърши Тодор Неделев.