Левски - Ботев Пловдив, двубой от третия кръг в efbet Лига. Стадион "Георги Аспарухов", 18.45 часа.


Групата на Левски:
Милан Миятович, Николай Михайлов, Живко Миланов, Нуно Рейш, Янис Каргас, Иван Горанов, Деян Иванов, Ивайло Найденов, Илия Юруков, Мартин Райнов, Хали Тиам, Давиде Мариани, Паулиньо, Станислав Иванов, Станислав Костов, Франко Мазурек, Дени Алар, Мартин Д. Петков, Здравко Димитров, Насиру Мохамед, Найджъл Роберта

Групата на Ботев:
Георги Аргилашки, Янко Георгиев, Филип Филипов, Лазар Марин, Еберт Кардосо, Кристиан Димитров, Димитър Пиргов, Костадин Ничев, Радослав Терзиев, Филип ван Арнем, Лъчезар Балтанов, Марко Перван, Тодор Неделев, Станислав Шопов, Александър Тонев, Антонио Вутов, Кристиан Добрев, Тейлон Кореа


Прогноза на Gol.bg:

За първи път през този сезон Левски ще играе домакински мач пред собствена публика. Причините досега "Герена" да не беше успял да приветства отбора и новия треньор Петър Хубчев бяха програмата и наказанието за евротурнирите в реванша със словашкия Ружомберок. 

В първите два кръга Левски гостува на Дунав и Етър, записа гостувания в Словакия и Кипър, а в реванша срещу Ружомберок изтърпя наказание и на трибуните имаше само деца до 14 години и придружителите им.

В реванша срещу кипърския АЕК Ларнака в четвъртък "Герена" отново ще бъде затворен и днес е възможността феновете на 26-кратните шампиони да видят любимците си и да им вдъхнат кураж с оглед моментната мини-криза.

"Сините" бяха неприятно изненадани от Етър и загубиха две точки във втория кръг, а преди дни допуснаха много горчиво поражение с 0:3 от АЕК в Лига Европа и реваншът този четвъртък изглежда труден.

Такъв със сигурност ще бъде и днешният двубой с Ботев Пловдив, който също има актив от четири точки и се намира плътно зад петия Левски.

Треньорът на столичани Петър Хубчев планира да пусне само три от новите попълнения тази вечер. На вратата като титуляр ще започне Милан Миятович, който оставя добри впечатления досега. Пред него ще е централният защитник Янис Каргас, който ще трябва да се справя с опасните и технични нападатели на Ботев. 

В атака пък трябва да започне нападателят Дени Алар, който дебютира официално за Левски срещу Етър във Велико Търново. Насиру Мохамед и Найджъл Роберта са в групата, но едва ли ще започнат от първата минута. Зад Мариани се очаква да играят Тиам и Райнов, а по крилата ще действат Паулиньо отляво и Станислав Иванов отдясно. 

Ботев също е воден от нов треньор - Желко Петрович. Той ще разчита на най-доброто, с което разполага. Добрата новина на черногорския специалист е, че ще може да разчита на възстановените Антонио Вутов и Александър Тонев. 

Извън сметките са трайно контузените Атанас Зехиров и Джонатан Перейра. От групата отпадната Родни Клостър и Антон Карачанаков. Ботев тръгна в първенството с 0:0 срещу Арда, а в следващия кръг победи с 3:1 Дунав Русе.

В края на месец март Ботев сложи край на прокобата срещу Левски с равенството 1:1, тъй като преди това беше в серия от 21 поредни поражения на терена на "сините". Последният успех на гостите тук датира от 1 юни 1997 г. с 1:0,  а общият баланс в София е 52 победи за Левски, 8 равенства и 8 поражения.

Смятаме, че момчетата на Петър Хубчев ще зарадват своите фенове с победата, която обаче едва ли ще дойде лесно.


Резултат: Левски - Ботев Пловдив 3:2