Новият стадион "Панайот Волов" в Шумен ще събира близо 12800 зрители. Той ще бъде на мястото на сегашния, а строителните дейности ще струват между 12 и 14 милиона лева стана ясно при представянето на идейния проект за новото съоръжение, което се проведе в сградата на общинска администрация.

Източната и задната трибуни ще се съборят и ще се изградят наново, като ще бъдат покрити. Те ще бъдат съответно с 4132 и 2818 места. Северната трибуна ще бъде основно ремонтирана. Тя ще бъде за 5920 зрители. Теренът ще бъде с размери съгласно стандартите на ФИФА и УЕФА. Ще бъде обновено и помощното игрище, а край него ще се изгради тренировъчна зала.

От юг ще бъде построена обслужваща сграда с търговски помещения. Предвиден е и голям паркинг на мястото на бившия колодрум.

При представянето кметът на Шумен Любомир Христов отбеляза, че очаква строежът да започне още през следващата година. По думите му разходите за терена може би ще бъдат осигурени от федерацията по футбол, а за останалите средства са водени разговори да бъдат осигурени от Министерски съвет.