Атанас Фурнаджиев ще смени Боби Михайлов начело на БФС. В момента Фурнаджиев се води вице на БФС и по всичко личи, че именно той ще наследи Михайлов, като няма да има извънреден конгрес на футболната ни централа. Както е известно, първи вицепрезидент на БФС е Йордан Лечков, но той в момента води предизборна кампания за кмет на Сливен.

"Да, има ме в общата картина за президентския пост на Съюза. Това не е тайна, има си устав, който ще следваме в петък. Не мисля, че проблемът на българския футбол се казва Боби Михайлов. Дали имаше нещо предварително подготвено в реакцията на публиката на мача с Англия? Близко е до ума да си помислим такова нещо".

"Все пак не искам да се ангажирам с коментар, има заловени, знаят се кои са, нека органите свършат своята работа. Занапред ще бъдат взети много по-сериозни мерки - както от УЕФА, така и местните футболни структури", заяви Фурнаджиев пред Спортал.

Бизнесменът ще наследи Михайлов начело на централата, като няма да бъде в позицията на временно изпълняващ длъжността, а на постоянен. Предварителните очаквания сочат, че в петък би трябвало да бъде свикан извънреден конгрес, на който да бъде избран нов Изпълком и президент на футболната централа.