Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев напусна своя пост! Той подаде оставка, след като преди два дни това стори и президентът на футболната централа Борислав Михайлов. Причината за катаклизмите в "Бояна" са расисткият скандал от позорната загуба с 0:6 от Англия насред София.

"Уважаеми приятели и почитатели на футбола, Направих своя сериозен анализ на създалата се кризисна ситуация и считам, че единствено Конгрес може да се справи с преодоляването. Затова решавам да подам оставка като вицепрезидент на БФС и призовавам колегите да ме последват. Вярвам, че ще подкрепят свикването на конгрес през месец февруари 2020 г.", написа Фурнаджиев до медиите.

Именно Фурнаджиев беше обявен за фаворит да стане президент, тъй като Йордан Лечков е в предизборна кампания за кмет на Сливен. Утре от 14.00 часа ще има Изпълком на БФС, след който ще стане ясно какво следва - избор на нов президент (другият вариант е Михаил Касабов) или Конгрес. От 15.00 часа е насрочена пресконференция, на която ще има повече яснота около бъдещето на футбола ни.