Галерия

Премиерът на България Бойко Борисов отново коментира темата с оставката на президента на БФС Борислав Михайлов. Легендарният вратар депозира документ за напускането на поста си във вторник след расисткия скандал на евроквалификацията с Англия, загубена с 0:6 в София.

"БФС може да си държи за свой президент Борислав Михайлов още 100 години, но правителството няма да работи с него. Взехме адекватно решение: правителството не иска вече да има нищо общо с този футболен съюз. Полицията си арестува тези, които са провокаторите, прилага си закона, повдигат им се обвинения. Оттам нататък спортно-техническите качества си има кой да ги обсъжда. Като гледам дебатите по телевизията в който и град да е, там искат стадион. И на кого да го дадеш този стадиона, когато го построиш?".

"Това казах – от нашето правителство толкова. Ако се променят, тогава можем пак да разговаряме. Колко пъти говорехме за детско-юношески спорт, за това с какво можем да помогнем? Ако искат да му взимат оставката, ако искат – да не му я взимат. Но с него ние няма да работим. Ако искат да си го държат още 100 години. Той е там много много преди аз да съм премиер", заяви Борисов относно утрешния конгрес на БФС, на който Изпълкомът ще реши дали приема оставката на Боби Михайлов.

Очакванията са това да се случи, а постът му да заеме Атанас Фурнаджиев, тъй като първият вицепрезидент на БФС – Йордан Лечков, е в предизборна кампания в Сливен.

Борисов коментира и влизането на ГДБОП в офисите на футболната централа. "Преди известно време говорихме именно за респект, за чистота на взимане на съдийски решения, за ненамесата в работата им. За съжаление, те не се вслушаха и мислеха, че с колегите, които се срещахме и ги предупредихме, си правим евтин пиар", отчете той преди заседанието на Европейския съвет.

Относно поведението на английските медии, премиерът каза: "Поговорете с тях защо така си позволиха да ни нападнат. Колко расистки кампании имаха те? Вие сте красиви, може да ги накарате да си признаят", завърши по темата Борисов.