Министър-председателят на България Бойко Борисов не пожела да коментира предстоящия изпълком на БФС, на който трябва да се вземат важни решения. Той призова да не се замесва правителството с БФС и обяви, че няма желание "да поема пасивите на Боби Михайлов". Президентът на Футболния съюз подаде оставка във вторник. 

"Съгласете се - да седна с Боби Михайлов и да поема всичките му пасиви! Не ща! Изобщо нямаме отношение ще правят ли конгрес, няма ли да правят, ще дават ли оставка, няма ли...", заяви Борисов. И обяви, че решението за всички предстоящи действия си е на БФС, като не пропусна да отговори на репликата на президента Румен Радев, че каквото ни е управлението, такъв ни е футболът. 

"Не ни вкарвайте в драмата какво ще решават футболните хора. Както всяка федерация, те имат право да го решат. А ние да се отъждествяваме с победите или загубите и да поемаме политиците пасиви или активи, не е грешно."

"Защото и ние можем да си излезем с Кралев във вид на гимнастички и да кажем - "каквото ни е правителството,такава ни е гимнастиката". Не е правилно това и опонентите ни да се съобразяват с това", опонира Борисов от Брюксел.

Премиерът отново повтори, че на двустранната среща снощи с британския премиер Борис Джонсън си поговорили, поздравили се и си казали: "Заедно сме срещу расизма", разкри той и подчерта за прекрасните отношения, които страната ни има с Обединеното кралство.