Легендарният вратар Борислав Михайлов коментира оставката си като президент на БФС и утрешния Изпълком.

Очакваше се на него напускането му да бъде гласувано, но той заяви, че това няма смисъл да бъде разглеждано на заседанието. "Оставката ми е факт. Спекулациите трябва да спрат! Това е личен акт. Той не подлежи на гласуване и Изпълкомът няма какво да гласува или не гласува. Вече не съм част от БФС", категоричен беше Михайлов пред Спортал.

Преди по-малко от час и вицепрезидентът Атанас Фурнаджиев също напусна. Той призова това да сторят и останалите членове на Изпълкома на БФС. Според официалната страница на футболния съюз това са Йордан Лечков, Михаил Касабов, Емил Костадинов, Камен Костадинов, Кирил Домусчиев, Валентин Михов, Димитър Георгиев, Спас Русев, Венцеслав Стефанов, Петър Величков, Румян Вълков, Михаил Статев и Панайот Рейзи.

Припомняме, че Боби Михайлов подаде оставка ден след срамната загуба с 0:6 от Англия в София, което е най-тежкото домакинско поражение в историята ни. Мачът предизвика широк отзвук в Европа заради расистките скандали. Именно те са причината за оттеглянето на Михайлов.