Футболът е сериозна политика. Агитките на стадионите са от платени митинги. Много от политиците използват голяма част от феновете в предизборни кампании. Това каза пред БНР Валентин Михов, член на Изпълкома на БФС в оставка. Според него всичко за мача България - Англия е било замислено отдавна провокативно: 

„Самото ръководство на английския футбол започна да нагнетява обстановката десетина дни преди мача в понеделник. Това беше подготвено, за да се стигне до оставките във футболния съюз", заяви Михов. Той изрази убеденост, че българският футбол може да реши въпроса с проявите на феновете:

„Трябва превантивно да се работи с феновете. Сред тях има много свестни хора, но има и такива, които искат да се покажат. В основата на бъдещото ръководство на БФС трябва да бъде сериозната работа с феновете. Те си имат ядро, ръководители, трябва с тях да се работи", добави той.

Михов беше категоричен, че „в България сме далечни роднини на корупцията": „За да има корупция, трябва да има пари. Българският футбол няма такива пари, някои отбори изнемогват. За уредени мачове трябва да има доказателства. Че има заигравания, че има някои съдии, които се поддават на някакви интереси, сигурно е така. Това, което става в Европа, е далече от България. При нас е много по-спокойно и по-честно", завърши Михов.