Първият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков заяви, че не вижда смисъл да се провежда конгрес на централата, а трябва да се спази Уставът на организацията. Там е посочено, че след оставка на президента на централата, неговият първи заместник поема функциите до насрочването на нов конгрес. Но не се казва изрично, че е небоходим извънреден такъв.

Лечков говори след контролата с Парагвай (загуба за България с 0:1): "Имаше право треньорът да тества другите момчета. Мисля, че това не е основният състав за неделя. Резултатът е ясен, не вкарваме голове и така няма как да спечелим. Трябва да бъдем последователни в това, което говорим. Мисля, че се уверихте, че треньорът не е проблема. Изхарчихме още едно има като Балъков.

За мене днес възможностите бяха изравнени, но един футболист направи разликата, направи и впечатление. 23-и номер. Струва 28 милиона евро. Това е реалността, липсват играчите от големи първенства в нашия отбор".

България очаква съдбата си за евентуално и все по-реално участие в баражите през турнира Лига на Нациите, където зае 2-а позиция в групата си.

Нека да изчакаме до вторник, за да видим дали сме 100 процента на баражите. Добре, че е тази Купа на нациите. И тва наистина е шанс. Трябва да се концентрираме върху този шанс, колкото и да е минимален.

След това той беше попитан дали е била бурна последната седмица заради излязлото решение на съда Михаил Касабов да поеме президентския пост, но Лечков атакува в съда, че не е спазен Устава на БФС.

"Не бих казал, че седмицата е бурна. Той месецът е бурен. За мене необяснимо защо. От 14 години съм първи вицепрезидент на БФС и все още съм на този пост. Никога не съм подавал оставка. Има устав и всичко това, което правя, е само и единствено по устав. Затова и изпълнявам своите задължения. Някой да е чул, че съм подал оставка? Футболният съюз е постигнал немалко като ръководство. Има подадена оставка на президента, която трябва да бъде гласувана на Конгреса. Както виждате продължаваме да караме мандата. Бърза работа нямаме.

Има си устав и всичко това, което правя, е по Устав, който е гласуван на конгреса. Там са ме избрали, а президентът ме е предложил за първи вицепрезидент. Не съм представял аз лично Михаил Касабов, макар и да седях с него на една маса. Не всичко трябва да стане пред вас. Доверете се на това, което ви казвам. Има си докладчик и стенограма и аз там оставка не съм подавал, може да се види. Не отговарям за другите. Ако някой е чул, че Йордан Лечков е подавал оставка, нека да каже. Защо трябва да бъде насрочван конгрес? Ние си караме мандата. Президента Боби Михайлов е подал оставка и ако някой каже, че съм казал за конгрес, ще се хвърля под някоя кола".