Български отбор е отказал да вземе бразилеца Алекс Телес, който сега играе в Порто и струва 30 милиона евро. Това заяви бившият защитник на ЦСКА и Литекс - Тиаго Силва, който има мачове и за нашия национален отбор. 

Освен в строителния бизнес, той се изявява и като футболен агент и е препоръчал Телес тим от родината ни, но не разкри той е той. Предполага се, че това е някого измежду ЦСКА, Левски и евентуално Лудогорец.

"Хората, от които зависи мои футболисти да бъдат трансферирани в България казват, че моите момчета не стават. Няма нищо. Аз не се притеснявам. Нека вземат играчи, каквито си искат. Гледат видео и решават. Само ще разкрия, че бях препоръчал Алекс Телес. Не видяха нищо в него. Сега е в Порто, който ще го продаде за най-малко 30 млн. евро".

"Млади бразилци са идеални за българското първенство. Да ги вземат на по 17-18 години. Момчета, които ще могат да се развият и след една година или две да бъдат продадени изгодно. Като цяло българските отбори трябва да работят с по-млади играчи. На по 20-21 години. Така по-лесно ще могат да се издържат от трансфери".

"Следя Първа лига, но нивото спадна много. Лудогорец единствено успява да взема играчи на ниво, които са класа. Няма как да искаш голмайстор, който наистина да вкарва голове и да има заплата под 40-50 хиляди евро. За да имаш успешен играч, той трябва да има опит и в силни отбори, както и срещу силни съперници", каза Силва пред "Меридиан мач".