Новият старши треньор на Царско село Любослав Пенев даде първото си интервю пред клубния сайт след назначаването си на поста в деня, в който бяха подновени официалните тренировки.

- Любослав Пенев в Царско село. Изненада ли трябваше да бъде това за хората?
- Аз съм работохолик. Аз обичам да работя. Темата е малко по-различна. Ние със Стойне Манолов сме приятели от много години. Оцених поканата и в никакъв случай това не е крачка назад. Работя в първа дивизия, работя с добри момчета. Искам да отбележа, че работя в един комплекс с какъвто не разполага нито един отбор в България. Тревните терени, официалният стадион, възстановителен център, професионален ресторант за диетата, която трябва да спазват играчите. Всичко това го е направил само един човек - Стойне Манолов. От собствения си джоб. Той трябва да е пример за всички футболни хора, които искат да правят футбол.

- Вие сте треньор перфекционист в работата си и сте работили в клубове с цели свързани със титли, купи и евротурнири. Какво ще е по-различно сега?
- Сега е по-различно в аспекта, че сме в осмицата, а не в шестицата. Независимо от това ще се борим да се представим по най-добрия начин до края на сезона. Целите винаги пред отбора винаги ще са високи.

- Започнаха официални тренировки от днес. Имате възможност да тренирате само на групи по няколко човека. До колко това ще повлияе на вкарването на отбора във форма и в каква форма се върнаха момчетата?
- Така е, да. Според това, което виждам се върнаха в добра форма. Били са сериозни и отговорни. Относно това, че тренираме по трима, четирима или петима трябва да го спазваме. Има правила и трябва да сме внимателни и осторожни до последната минута.

- Какъв е най-големия риск преди подновяването на мачовете?
- Контузиите. Това е основното. Това ще работя и аз най-много в този момент. Упражнения за превенция и да се предпазим от контузии. Това е най-важната тема.

- Как ще изглежда футбола в сравнение с това, което беше през февруари?
- Ще бъде много различно. Само от това, че няма да има публика стадионите ще са празни и футболистите ще трябва да се адаптират в тази обстановка. Рано или късно това ще свърши. Ще го предолеем заедно. Въпросът опира до лична отговорност и дисциплина на всички.

- Усетихте ли личната отговорност и дисциплина у футболистите?
- Работя от малко време с тях и постепенно ги запознавам с моята методика и стил на работа. Мисля, че започват да го осъзнават и адаптират. Много е важно да се адаптират бързо и по най-добрия начин. Мисля, че нямаме да имаме проблем. Взаимотношенията са прекрасни. Аз съм открит човек на диалога.

- След подновяването на първенството ще трябва да се изиграят мачове в по-гъст цикъл. Ще се справите ли на база липсата на широк състав?
- Нямам дълъг състав или дълга пейка. Разполагам с по-малко футболисти. Убеден съм, че ще се оправим. Не случайно казах, че трябва да се опазим от контузии.

- Г-н Манолов каза в едно интервю, че сте треньор докато получите по-добро предложение, но със сигурност гледате напред във времето и към новия сезон.
- Ние със Стойне се познаваме много добре. Когато си стиснем ръцете и дадем дума документите са излишни. Съжалявам, че нямаме още 6-7-8 мача, за да отидем в друго класиране. Аз съм оптимист и така го виждам. Такава е ситуацията и трябва да се съобразим. Работим от сега към следващата година. Подготвяме се за този и за другия шампионат, защото ще има малка пауза. Работим по трансферите на футболисти, които искаме да привлечем. Аз съм наблюдавал отбора в не малко мачове. Имали са добри игри и не толкова добри. Каквото зависи от мен ще бъде направено да се надгради.