Ботев Пловдив победи Ботев Враца) с 3:2 в първия си мач от Група Б на втората осмица, който се игра на базата в Коматево, предаде Plovdiv24.bg. Валери Домовчийски (71) и Венцислав Керчев (16) бяха точни за гостите от Враца. Керчев вкара и в собствената си врата (58), а Тодор Неделев (48, 83) реализира другите попадения за жълто-черните.

Успехът бе първи за "канарите" през 2020 година и дойде след повече от 6-месечно чакане. Предишната победа в официален мач бе на 15 декември 2019 година.

В 14-ата минута Тодор Неделев намери в коридор Станислав Шопов, който изскочи сам срещу Митов и прати топката в мрежата, но голът правилно бе отменен заради засада.

Две минути по-късно врачани откриха резултата. Петър Атанасов центрира от корнер, а Иван Бандаловски не успя добре да изчисти топката. Тя попадна в Керчев, който шутира силно и след рикошет в тялото на Радослав Терзиев влезе в мрежата за 0:1.

Малко след това Лъчезар Балтанов за втори път прати топката в мрежата, но отново имаше засада и попадението бе отменено.

В началото на втората част Ботев (Пд) изравни резултата след фрапираща грешка на вратаря на гостите Христо Митов. Той тръгна да изнася топката, но я загуби елементарно и това позволи на Тодор Неделев с прецизен шут извън наказателното поле да я вкара в мрежата за 1:1.

Няколко минути след това Лъчезар Балтанов сбърка и Петър Атанасов излезе сам срещу вратаря Янко Георгиев, но направи по-трудното и шутира на метър от гредата в аут.

В 58-ата минута "канарите" стигнаха до пълен обрат, отново след голяма доза късмет. След центриране от корнер Лазар Марин отклони топката, а тя рикошира във Венцислав Керчев, който от 2-3 метра я засече с тяло в собствената си мрежа за 2:1.

Радостта на домакините бе кратка, защото в 71-ата минута Валери Домовчийски отново възстанови равенството. Той бе оставен непокрит на метър и половина пред голлинията и с левия крак прати топката под напречната греда за 2:2. Домакините претендираха за засада, но от повторенията се видя, че такава няма.

В 83-ата минута Тодор Неделев с отлично изпълнение изведе жълто-черните напред в резултата. Той напредна през центъра и от 25 метра отправи топовен изстрел с левия крак, който свари неподготвен вратаря на врачани за 3:2.