Футболистите на Локомотив (Пловдив) вдигнаха втората поредна Купа на България пред "море" от фенове на отбора и получиха признание от кмета Здравко Димитров, който заяви, че те са влезли в спортната история на града.

"Черно-белите" привърженици приветстваха бурно момента, в който капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев вдигна Купата на България от терасата на Община Пловдив, както повелява традицията. Отборът спечели финала на турнира срещу ЦСКА с 5:3 на 1 юли. Преди да покажат трофея, футболисти, треньори и ръководство бяха приветствани от кмета на града Здравко Димитров.

"Времето след победата Ви над ЦСКА е прекалено малко и може още да не осъзнавате измерението на това, което направихте. Вие влязохте в историята и донесохте радост на Пловдив, проявихте се като истински мъже и Ви благодаря за това, което правите за спорта в нашия град". С тези думи Здравко Димитров се обърна към футболистите, а след това пожела на президента Христо Крушарски да продължава да се грижи за отбора и да постигне европейски успехи.

Кметът връчи на Крушарски официален плакет на Античния театър за спечелената втора поредна купа в присъствието на областния управител Дани Каназирева, заместник-кметове, кметове на райони и легендата на "черно-белите" Христо Бонев.

По традиция най-аплодирани при радостта с Купата бяха капитанът Димитър Илиев и старши треньорът Бруно Акрапович, както и вратарят Илко Пиргов, спасил решителната дузпа на финала.