Героят за Локо от последния мач за сезона срещу Левски на „Герена“ Доминик Малонга ще се раздели с „черно-белите“ в близките дни.

Нападателят, който има сериозна футболна история зад гърба си, не може да намери оптималната физическа форма и да пастне в агресивния стил на игра, който налага Бруно Акрапович. Живеещият в Италия бивш футболист на Торино пристигна у нас през февруари и официално подписа на 3 март. 

Той обаче не бе играл 8 месеца и въпреки че вкара решителни голове след рестарта, от „Лаута“ нямат намерение да му осигуряват още време за навлизане във форма. 

Те ще се възползват от извънредната ситуация заради пандемията с коронавирус и ще потърсят повече класа на трансферния пазар.

Игралият за мъжкия национален отбор на Конго и за юношите до 19 години на Франция Малонга не се вписва в плановете на Локо и заради това, че вече е на 31 години и няма сериозни перспективи пред себе си. 

Идеята е в тима да се привлекат нови играчи, които да създадат реална конкуренция на титулярите и да осигурят по-голяма дълбочина в състава, пише "Меридиан мач".

Вече имаше футболисти, които минаха на проби, но не бяха одобрени. Има и други набелязани имена, както от България, така и от чужбина.