Министърът на младежта и спорта Красен Кралев очаква силни кандидатури за президент на БФС, чийто конгрес е насрочен за декември тази година.

"Очаквам там да има много силни кандидатури, сблъсък на идеи и на програми", коментира в Русе Красен Кралев.

Той обясни, че след като чуе програмата на избрания от делегатите президент на БФС и на цялото ръководство, тогава "ще седнем да разговаряме с тях и да видим къде можем да ги подкрепим".

"При всички случаи сме заявявали, че подкрепяме идеята за инвестиции в детско-юношеския футбол. Това ще ни бъде приоритет. Трябва да има разработена сериозна тренировъчна програма за работа с децата във всички клубове. Ако получим гаранция, че тя е разработена от добри специалисти и се спазва, тогава държавата с готовност ще протегне ръка на детските школи", каза още Кралев, цитиран от БНР.

Министърът беше в Русе за откриването на обновена тренировъчна зала на Тежкоатлетическия спортен клуб в Русе. Реконструкцията на съоръжението е по проект, финансиран от Министерството на младежта и спорта, и е на стойност около 110 000 лева.

"Следя темата с Дунав и е неприятно това, което се случва. Отговорността за функционирането на даден клуб е на ръководството му, както и на обществеността, на града. Русе заслужава да има силен отбор, какъвто е бил Дунав преди време. Всички клубове у нас разчитат на по-сериозна подкрепа от общините. На този етап държавата няма начин да помогне, защото става дума за акционерни дружества. Надявам се, че общината ще намери някакъв начин, ще търсим и ние вариант да помогнем на детските школи, защото нямат средства да стартират и тренират. Обясниха ни, че са нужни около 50 000 лева за първия полусезон, поне до Нова година", заяви министърът.