Локо Пловдив може да реши една от основните си задачи на трансферния пазар, пише "Меридиан мач". От клуба са на път да намерят така търсения нов нападател, който да е подходящ за стила на игра, налаган от Бруно Акрапович.

В близките дни у нас се очаква да пристигне 24-годишният косовар Валмир Бериша. Той е роден в Дечан на територията на бивша Югославия, но със семейството си емигрира в Швеция и затова има паспорт и от скандинавската страна. 

Валмир е юноша на Халмщад, но след това преминава в Рома, където играе за юношите до 19 години. „Вълците“ го преотстъпват в гръцкия гранд Панатинайкос, а през 2015 той къса с тима от Вечния град, за да премине със свободен трансфер в нидерландския Камбюр. 

Бериша не успява да се наложи в ниската земя и в началото на 2017-а подписва с норвежкия Аалесунд. Кариерата на нападателя преминава и през исландския Фьолнир и босненския Вележ Мостар. 

През януари тази година преминава в румънския Киндия. Той трябваше да играе снощи в мач от баражите за оцеляване с Миовени.

Интересното е, че до контакта с Валмир се е стигнало, след като сърбинът Деян Джорджевич от втория отбор на Ференцварош не можа да уреди навреме разтрогването си с унгарския гранд. Бруно Акрапович загубил търпение да го чака и потърсил нов вариант.