Локомотив (София) разгроми като гост Септември с 5:2 в четвъртия кръг на Втора футболна лига. 

Денислав Станчев (15), Светослав Диков (45-дузпа), Александър Александров (47) и Илиян Стефанов (69,74) бяха точни за "червено-черните", докато Асен Георгиев (37) и Марио Илиевски (66) отбелязаха първите голове във вратата на лидера през този сезон. При 1:1 в последната минута на първата част реферът Георги Гинчев отсъди дузпа, която беше оспорвана от домакините, реализирана от Диков.

С категоричния успех в столичното дерби "железничарите" се утвърдиха на върха на класирането с пълен актив от 12 точки.

Старши треньорът на "железничарите" Иван Колев беше в прекрасно настроение: "Мога да дам много висока оценка за представянето на футболистите, заяви той. - Отлично поведение на терена и в двете фази. Това ни помогна да създадем достатъчно много положения. Направихме и доста пропуски, но най-важното е, че стигнахме до победата. В такава обстановка, когато се играе под напрежение, се виждат качествата на футболистите", коментира Колев.

Наставникът на Септември Христо Арангелов смята, че неопитността и допуснатите грешки са повлияли на резултата.

"През първото полувреме седяхме добре на терена, пресирахме, но неопитността и допускането на елементарни грешки, които са грешки на растежа, доведоха до този резултат. Вкараха ни в края на първото полувреме от дузпа, съдията така е преценил. След това трети гол от съблекалните и това разстрои допълнително играта ни. Тази година сме се разбрали да налагаме млади състезатели".

"Стартирахме с четири момчета под 21 години. Те имат качества, но им трябва време. А когато са под напрежение, допускат грешки, което е нормално, ще го израстат. Доста неща трябва да променим, но ние сме отбор на един месец, има много дълъг път да извърви Септември, за да се превърне във фактор", коментира Арангелов.