Халфът на Царско село Божидар Васев говори пред Efirbet за случващото се в клуба след серията загуби, прекарания коронавирус, както и целите пред себе си и тима.

Влязохте в лоша серия от загуби? На какво отдаваш резултатите в последните срещи?

Мисля, че не се представяме толкова зле, но последните мачове не успяваме да реализираме положенията си, а това влияе и на резултатите ни. Винаги е неприятно, когато губиш мачове, но във футбола е хубаво, че следващата седмица имаш нов мач, в който можеш да поправиш грешките си.

Повлия ли ви случващото се с пандемията и промяната в програмата?

Няма как да не ни влияе зле, тъй като прекъсвахме тренировки няколко пъти, отделно имаше и паузи за националните отбори и тези седмици без мачове си оказаха влияние. Наруши ни игровия ритъм със сигурност.

Ти също бе един от тези, които прекараха вируса? Тежко ли го изкара?

 Неприятна е цялата ситуация с този вирус. Лично аз не съм имал симптоми и го прекарах леко. Надявам се следващата година да отшуми всичко и да започнем отново да живеем и работим нормално!

Как се подготвя един професионален спортист, който е затворен вкъщи две седмици?

Единственото, което правех бяха стандартни упражнения, за да поддържам тонуса на тялото си, но като цяло тези седмици са пагубни за всеки футболист. Нарушава се физическата подготовка и след това е нужно поне същото време, за да се върнеш отново във форма.

Лесно ли се работи с Любо Пенев?

Като всеки един треньор той си има своите изисквания. Човек с много опит, от когото можеш да научиш много.

Какви са личните ти цели и тези на отбора за този сезон?

Целите на отбора са ясни и те са оставане в родния ни елит. Нaдявам се да подобрим най вече резултатите си и мисля, че няма да имаме проблем с тази цел.

Кой е най-трудният противник (като футболист) срещу когото си играл в България?

Трудно ми е да определя най-трудния си съперник, но със сигурност най-качествените футболисти са в отборите от топ 3.

Имаш един период в чужбина. Имаш ли амбиции да излезеш отново извън България?

За всеки български футболист е цел да играе на по високо ниво в чужбина. Осъзнавам , че е трудно за реализиране, но всичко е възможно.

Какво си пожелаваш за 2021 година?

Единствено здраве за мен, цялото ми семейство и моите приятели!