Треньорът на Берое Димитър Димитров има множество проблеми по окомплектоването на състава за днешния сблъсък с Монтана.  Двубоят, който започва от 14:00 часа в Стара Загора, е последен за двата тима през тази година.

При успех заралии ще зимуват само на 3 точки от втория Локомотив Пловдив. Аут за мача са наказаният Теди Мезаг, а централният нападател Алиун Фол не бе вдигнат на крака.

Затова се очаква Херо да смени схемата на 4-4-2, като за десен бек бъде преквалифициран Илиас Хасани. На върха на атаката вместо Фол пък ще бъде Ибрахима Конте, който вече е напълно възстановен от травма.

Той ще си партнира с Кукула, а като крила ще действат Еривалдо и Макута. Спортният директор на Берое Валентин Грудев призова футболистите към пълна мобилизация.

"Противникът се намира в долната половина на таблицата, но двубоят срещу него няма да е никак лесен. Ето защо не бива да го подценяваме. Трябва да подходим към него с необходимата сериозност и концентрация. Единственото, което ме притеснява преди сблъсъка, са натрупаната умора, както и проблемите с контузии и наказания в нашия лагер. Евентуалната победа в него ще ни задържи в челото на класирането, ще ни даде и добра точкова преднина пред шестия във временното подреждане ЦСКА 1948 (б.р. - при успех разликата ще стане 6 пункта). Това пък ще ни послужи като добра основа за оставащите мачове преди разделянето на първенството на първа шестица и втора осмица", каза Грудев пред "Тема Спорт". 

"Травмата на Фол не е тежка. Той ще започне зимна подготовка с останалите от отбора. Карлос Охене също се възстановява. Радослав Апостолов ще е готов през февруари. Най-много ще продължи отсъствието от терена на Никола Маринов", добави шефът.

Треньорът на Монтана Атанас Атанасов се надява тимът му да покаже добра игра и да се възползва от умората, налегнала Берое.

Както е известно, старозагорци играят в сгъстен цикъл, след като повечето от футболистите в тима бяха в двуседмична карантина.

В групата на Монтана отново се завърна централният защитник Преслав Петров. Очаква се Атанасов да заложи на същите титуляри, с които започна двубоя с Етър (0:0) във вторник.

"Има умора у отбора, защо-то имахме само три дни между двете срещи, в които да възстановим футболистите и се подготвим за това гостуване. Очаква ни труден мач срещу отбор, който се цели в призовата тройка", каза наставникът на Монтана.
РЕКЛАМА