Треньорът на Етър Александър Томаш е набелязал трима футболисти, които допреди няколко години бяха сред най-актуалните имена у нас, но впоследствие кариерите им тръгнаха надолу.

Става въпрос за юношите на ЦСКА Михаил Александров, Александър Тонев и Мартин Тошев. Александров е шампион с Лудогорец и изкара няколко сезона в Русия, а сега е част от Арда (Кърджали), но не е доволен от статута си на резерва и ще опита да разтрогне договора си.

След като напусна "Българска армия", Александър Тонев носи екипите на Лех (Познан), Селтик, Астън Вила, Фрозиноне и Ботев (Пловдив), но в момента е без отбор. Очакваше се той да премине в унгарския Кишварда, но до трансфер не се стигна. 

Централният нападател Мартин Тошев за последно защитаваше цветовете на казахстанския Жетису, но понастоящем е свободен агент. 

В Етър очакват развитие около бъдещето на нападателя си и голмайстор от есента Преслав Боруков. Вероятността той да остане на "Ивайло" е много малка. Затова и Томаш се надява да успее да убеди Тошев да подсили "болярите".