Словесните атаки между Димитър Бербатов и Венцеслав Стефанов в последно време са сред най-обсъжданите теми в българския футбол. Почти не минава и седмица, в която двамата да се "обстрелват" чрез медиите и да наричат "безморални" и "предали". 

Една от основните причини е очакваната кандидатура на бившия нападател за президент на БФС. Конгресът ще се преведе през юни и прогнозите са Бербатов да е в екипа на досегашния член на Изпълкома Петър Величков. 

Но кой е крив, кой прав в скандала между двамата, преценете сами. Ние само ще ви покажем неоспорими факти за успехите на двамата в родния ни футбол. 

  • Успехите на Венци Стефанов: 

Президент на Славия от 1995 г. За този период "белите" исторически златен дубъл през 1996 г. и вдигат Купата на България през 2018 г.

  • Успехите на Димитър Бербатов:

Бербатов е голмайстор №1 в историята на националния ни отбор с 48 попадения, колкото има и Христо Бонев. През сезон 2010/11 получава Златна обувка на Висшата лига и става голмайстор на първенството с 20 точни удара. С Манчестър Юнайтед печели две титли на Англия и Световното клубно първенство на ФИФА през 2008 г. Той е футболист № 1 на годината на България рекордните седем пъти (2002, 2004, 2005, 2007 – 2010). Бербатов е първият български футболист, изиграл 200 мача в английското първенство. Общо за целия си престой на Острова е записал 305 срещи със 122 попадения. Играл е на два финала в Шампионска лига, които губи: 1:2 от Реал Мадрис с екипа на Байер Леверкузен и 0:2 от Барселона с екипа на Юнайтед. С Юнайтед и Тотнъм печели Карлинг Къп.