Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов неочаквано оттегли подадената от него оставка през октомври 2019 година. Той се заръща начело се след 558 дни.

Това стана на днешния Изпълнителен комитет на централата. През последните 18 месеца изпълняваш ролята на временен президент бе Михаил Касабов, който бе избран за вицепрезидент на последния конгрес през 2018 година. 

353 клуба са били поискали той да си оттегли оставката, обяви Михайлов. Нямало политически, когато я е подал, сега също политическата конюнктура нямала значение за завръщането му.

"Връщам се, за да свърша работата, за която съм избран. Не видях нещо да се промени за последната година и половина в българския футбол. Димитър Бербатов да заповяда на редовния конгрес, той трябва да убеди футболните хора в неговите идеи, програми и т.н." заяви Михайлов на пресконференцията.

Мандатът на Борислав Михайлов приключва през февруари догодина. Така насроченият за 25 юни конгрес за избор за нов президент няма да се състои. 

Той не отговори дали ще се кандидатира на конгреса през 2022 година. 21 милиона лева е бил бюджетът на БФС, а сега е спаднал до 16 милиона и затова Михайлов ще търси спонсори.

Снимка: Lap.bg