Собственикът на Лудогорец и член на Изпълкома на БФС - Кирил Домусчиев, коментира изненадващата новина, че Борислав Михайлов оттегля оставката си като президент. Той заяви, че решението на легендарния вратар е логично, защото има подкрепата на 60 клуба.

"Девет поредни пъти сме шампиони, технически трябва да бием още веднъж. Познавайки Боби, мисля, че не е изненадващ ход. В крайна сметка той изчака година и половина да минат всички проверки, дела и т.н, за да стане ясно, че той няма и във футболния съюз няма нарушения и престъпления. Това беше логичен и коректен ход от него да се покаже във времето. Донякъде бях изненада в някаква степен, защото го разбрах днес, но като помислих малко и чух думите му е съвсем логично".

"Не ме интересува как ще реагират хората извън БФС. Има избори, всеки може да кандидатства, а който бъде подкрепен от клубовете, ще спечели. Разбрахме от председателя на Аматьорската лига, че над 350 клуба са подкрепили Михайлов за това му решение. Ако клубовете не те харесват, логично е да подадеш оставка. Един конгрес ще покаже от всичките кандидати, моите уважения към тях, всеки е заслужил, но там е мястото, където се взимат решенията".

"Лично винаги съм бил за конкуренцията, колкото повече има, толкова по-добре за една организация. Колкото повече силни кандидатури има на Конгрес, толкова по-добре ще е за футбола. Съответно този, който бъде избран, ще трябва да се доказва. 50 или 60 клуба застават зад Михайлов, като значи, че те го считат за достоен", коментира Домусчиев.

Снимка: Lap.bg