Всички делегати са получили картите си и ще могат да се регистрират за конгреса за избор на нов президент утре.

Това заяви в предаването "Лице в лице" по bTV вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев, който отговори на обвиненията на екипа на Димитър Бербатов. По-рано днес на пресконференция кандидат-президентът обяви, че има забавени делегатски карти на хора, които са явни критици на сегашното управление на футболния съюз.

"Мога да гарантирам, че всичко ще бъде прозрачно. И УЕФА, и ФИФА изпращат свои наблюдатели. Приехме интегралната бюлетина, всичко ще бъде на сцената. Има комисии, които се избират от самия конгрес, които също гарантират сигурността на вота. Всичко ще бъде честно и прозрачно", започна Фурнаджиев.

"Броят на заявените делегати от клубовете е 508. По време на самия конгрес, като тече регистрацията, ще се разбере колко хора ще дойдат. Има хора от всички краища на България. По време на пандемия сме, може някой да се разболее, да не успее да дойде. Категорично отричам - няма забавяне. Всички делегатски карти са раздадени и предстои утре регистрация на всички 508 делегати", уточни той.

По повод документите, публикувани от разследващия сайт Bird.bg за липсата на два милиона евро, които от УЕФА са превели на БФС за строежа на базата в Бояна и възлагането му на фирма, свързана с депутата Делян Пеевски, той отговори така:

"Още от самото начало заявихме - стойността на проекта е 30 милиона лева и не само не липсват, а не достигат. Затова се наложи да теглим кредит. Впоследствие той бе погасен през 2019-а и ипотеката заличена. Фирмата е избрана след проведен конкурс, на който присъстваха едни от най-големите строителни компании в страната. Имаше определени комисии, всичко е нееднократно проверено и от УЕФА. Нито един орган не намери нарушение“, завърши Фурнаджиев.