Футболни фенове от Бургас се събраха на символичен протест пред Съдебната палата в Бургас, за да окажат подкрепа за промяната на сегашното ръководство на БФС.

Според тях 80% от футболните фенове в страната искат смяна на Боби Михайлов, както и млади хора да влязат в ръководството на българския футбол. Футболните фенове заявиха, че последните 16 години от сегашното управление на БФС са робство за българския футбол, а националният ни отбор се е превърнал в „боксова круша” за всякакви отбори. По думите им БФС в момента има собственик, а не демократично избран президент.

„Сегашното управление на БФС според нас трябва да си получи заслуженото за последните 16 години за всичките корупционни схеми, които излязоха наяве последните дни”, заяви за БГНЕС футболен фен.

„Искаме да се сложи край на корупционните практики, на тази шуробаджанащина, която се шири от най-ранна детска възраст в юношеските отбори до националния отбор", заявиха футболни фенове.

Извънредният конгрес на БФС започна в 10:00 часа в зала 1 на НДК. На него ще стане ясно и новото ръководство на централата. Журналистите, които отразяват събитието, са в пресцентъра, където има картина от случващото се в залата, но без звук.