Експертът по спортно право Георги Градев обяви, че той е недопусканият делегат на Балкан Варвара, който е легитимно издигнат и има право да гласува на Конгреса, а клубът ще има право да оспори резултатите на Конгреса. Вчера стана ясно, че поне 15 представители на клубове не са допуснати до последно да гласуват на Конгреса, като повечето от тях не могат да получат делегатските си карти. Друга причина е проверка на прокуратурата, поискана от БФС, която обаче няма да приключи до началото на конгреса. Градев обяви, че повечето недопуснати са от Благоевградска област, която открито подкрепи Димитър Бербатов. 

Представителят на Балкан Варвара Градев няма делегатска карта, която не му е била издадена от Българския футболен съюз, въпреки че от клуба са подали заявление за това. От БФС са подали сигнал в прокуратурата, с който оспорват подписите в решението на Управителния съвет на Балкан Варвара, с което той е бил посочен за техен представител на извънредния конгрес.

„Машинации, миналата седмица, адвокатската кантора, която обслужва БФС е подала сигнал срещу футболния клуб балкан Варвара конкретно срещу членовете на УС, с невярното твърдение, че подписите, които са положени под протокола, с който аз съм посочен за делегат не са действителни. Всички са викани в четвъртък и петък, представени са всички документи, които удостоверяват, че аз съм издигнат легитимно от УС. Има и решение на Общото събрание от септември, в което аз съм приет за член“, сподели Георги Градев, цитиран от "Труд".

„Оставиха ме 30 минути да чакам, никой не излезе да разговаря с мен, ситуацията е абсурдна.“

„Това, че Балкан Варвара не е допуснат, това дава основания Балкан Варвара да оспори решенията на този конгрес. Ако Борислав Михайлов бъде избран за президент, аз ви обещавам, че ще оспорим конгреса. Моето предположение е, че ще се замитат някакви следи, затова искат да останат по-дълго“, каза още Георги Градев.

Снимка: Lap.bg