Трябва ли да има балотаж на конгреса за БФС? Това е сред най-актуалните теми в България от вчера, след като Борислав Михайлов победи драматично Димитър Бербатов за шеф на футбола ни.

Бившият вратар събра 241 гласа от общо 483, но според екипа на бившия голмайстор на английската Висша лига с екипа на Манчестър Юнайтед, са нужни 242 гласа за успех. 

"Бяха 483 гласа, трябваха 242 гласа, а те спечелиха с 241. Това питахме, опитахме се да обясним. Даже не разбрах какво ми отговори водещият (б.р. - най-вероятно Камен Костадинов) на цялата шоупрограма.  Извъртяха го по друга формула, на гласуващите, които са вътре. В момента не се водим по Устава, не е правилното решение това", бяха част от думите на Бербатов след броенето на бюлетините.

Но каква е истината? Gol.bg и Bulgaria ON AIR се сдобиха с изказване преди броенето. В аудиото ясно се чува: "За протокола и за медиите да кажем, че 242 делегатски гласа са делегатите, които представляват повече от 50% и са необходими за взимане на решение след направената проверка".

Бербатов вече заяви, че се обърне към съда, намеренията потвърди и Стилиян Петров, който също е част от екипа на голмайстор №1 в историята на националния отбор.  

"Има голяма вероятност да има нов конгрес. Това ще го оставя на адвокатите. Те работят усърдно", заяви Стенли пред Диема спорт.

Снимка: Lap.bg