Президентът на УЕФА Александър Чеферин изпрати лично поздравително писмо по повод избора на Борислав Михайлов за нов мандат начело на Българския футболен съюз. В официалния адрес ръководителят на европейския футбол изразява абсолютна увереност в положителното бъдеще на играта у нас.

Ето и пълния текст на писмото:

„Скъпи г-н президент, скъпи Боби,

Щастлив съм да Ви поздравя за избирането Ви за президент на Българския футболен съюз на вчерашния извънреден конгрес.

В момента, в който отново поемате кормилото на българския футбол, най-искрено Ви желая всичко най-добро за новия мандат. Със сигурност неподправената Ви любов към футбола и управленският Ви опит както в националната асоциация, така и на терена, отново ще Ви помогнат да популяризирате и развивате футбола в България – и то не само в контекста на елитния футбол, но и на ниво масов футбол, детско-юношеско развитие, женски футбол и нови инфраструктурни проекти, които допълнително да подпомогнат достъпа до играта и растежа на броя участници в процеса.

Боби, както подчертах неотдавна, УЕФА е изцяло на Ваше разположение за всякакъв вид помощ и подкрепа, която би Ви била нужна по пътя към новото и вълнуващо бъдеще за Българския футболен съюз и българския футбол като цяло.

Искрено Ваш,

Александър Чеферин“

В продължение на два дни след изборната победа на Борислав Михайлов в БФС бяха получени поздравителни писма от огромен брой европейски федерации и институции.