„Промените в нашия футбол се случват след пълното проучване на проблемите и взимане под внимание на мнението на всички заинтересовани страни“. Това каза Борислав Михайлов в началото на десетия Конгрес на Българския футболен съюз, който се провежда и към момента.

„Подготвяната стратегия за следващия четиригодишен период е изготвена именно върху тази база и е реализирана от младите и мотивирани хора в екипа на БФС”, каза още Михайлов.

„Ще чуете всичко това в моя отчет за последния период, както и ще ви предложим за гласуване рамков бюджет за следващия четиригодишен период. БФС влиза в следващите четири години финансово стабилен и е обединен пред предизвикателствата”, допълни той.

Михайлов акцентира на въведената дигитализация в БФС, която облекчавала работата при регистрирането на играчите, както и при картотекирането им. Като краен резултат от сериозната работа в детско-юношеския футбол, Боби Михайлов определи класирането на юношите до 17 години на Европейското първенство в Израел, което се провежда в момента