445 делегати на клубове присъстват на 10-ия Конгрес на БФС, който не е изборен, предаде репортер на БГНЕС. 571 клубове са с право на глас в системата на родната централа – 536 са излъчили делегати, а 445 присъстват на днешното общо събрание. То започна в 09:30 часа сутринта в хотел „Маринела“.

Стана ясно още, че има 71 жалби на изключените клубове от системата на БФС. Те ще бъдат разгледани от Комисията по жалби. В 11:00 започна и разглеждането на първа точка от Дневния ред - 1. Отчет на ИК на БФС за периода 2018-2022. Останалите две включват Програма на БФС за развитието на футбола за мандата 2022-2026, както и Проект на бюджет на БФС за периода 2022-2026.

По-рано днес, делегатите на клубовете пристигнаха малко преди началото на Общото събрание. За да се регистрират за Конгреса се появиха изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев, президентът на Славия Венцеслав Стефанов, както и вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов. Един от първите в хотела бе собственикът на Локомотив София Иван Василев. В залата присъства и националният селекционер Ясен Петров.

На Общото събрание има и представители на ФИФА и УЕФА. Те обявиха, че двете организации следят притеснителните процеси около родната централа в последните месеци и призовават за обединение на футболната общественост и стабилно управление.