ЦСКА вече работи усилено по лятната си селекция. Както е известно, тя ще бъде мащабна, тъй като тимът от Борисовата градина ще бъде напуснат от голям брой футболисти, на които ще трябва да бъдат привлечени заместници. Първите двама вече са договорени, съобщава "Тема Спорт".

Играчите са били в София последните дни, като са провели разговори с ръководните фактори на "Армията" и са се споразумели относно личните си условия. Бъдещият треньор на червените Саша Илич също е запознат с техните качества и е одобрил привличането им.

Именно представянето на сръбския специалист бави и обявяването на трансферите на двамата футболисти. В строга тайна се пазят както техните позиции, така и националността им, като единствено е известно, че са свободни агенти.

От ЦСКА са влезли в контакт с много играчи в последните седмици, като част от тях ще бъдат предложени на Илич. В случай, че сърбинът ги одобри, те също ще акостират на "Българска армия". Почти сигурно младият специалист ще доведе със себе си и вратар, който добре познава.

Според запознати стражът е от държава от Балканския полуостров. Ако това се случи, със сигурност от Борисовата градина ще си тръгне един измежду Густаво Бусато и Димитър Евтимов, чиито договори изтичат и още не са подновени, а не е изключено и двамата да напуснат клуба.

В понеделник от ЦСКА обявиха раздяла с трима футболисти - Греъм Кери, Ахмед Ахмедов и Жуниор Нзила, като те ще бъдат последвани от поне още половин дузина играчи. Със сигурност бъдещето на Брадли Мазику и Карло Мухар не е свързано с червените.

На изхода на "Българска армия" са още Йоан Бай, Яник Вилдаут, Федерико Варела и гореспоменатите вратари. Младият нападател Калоян Кръстев пък почти сигурно ще бъде преотстъпен. Опции са латвийският шампион РФС, воден от бившия играч на ЦСКА Виктор Морозс.