Новакът в Първа лига ФК Спартак (Варна) освободи Васил Петров от поста старши треньор. Самият Петров подаде оставка и тя беше приета от управата на клуба. Временно неговото място ще заеме Георги Иванов-Геша, който и до момента беше част от треньорския щаб и е човекът там с лиценз УЕФА-Про.

"Клубът и всички привърженици благодарят на Васил Петров за положения труд и за постигнатите цели в най-трудните години след възраждането на отбора и дългия път от аматьорското към най-високото ниво на футбола у нас, се казва в официалната страница на "соколите".

Отделен пост по темата пусна и фен-страницата на Спартак, в част от който се казва:

"Няма да е пресилено да кажем, че въпреки неубедителните пет мача, Васко си заслужи мястото в историята на СПАРТАК със своите умения, упоритост, работохолизъм и най - вече честност. Това, което той направи, може да се определи като футболно чудо, което в крайна сметка ни върна там, където ни е мястото. В тази връзка, бихме искали да се обърнем към него и да изразим единодушното мнение на всички нас : Васко, От името на всички спартаклии - БЛАГОДАРИМ ТИ!"

Васил Петров пое отбора в Трета лига и в рамките на малко под три години успя да изведе тима в Първа лига. Работата по организирането на клуб за елита на българския футбол върви в движение, а лошите резултати в първите мачове се оказаха и причина младият специалист да си тръгне.