Призовавам сериозните колеги в легитимния Изпълком – Кирил Домусчиев, Атанас Фурнаджиев, Венци Стефанов, Спас Русев и другите колеги, които със сигурност разбират какво вършат Михайлов и най-близкото му обкръжение, да се разграничат от действията им и се оттеглят от Изпълнителния комитет на БФС.

Това заяви пред bTV един от членовете на екипа на Димитър Бербатов – Петър Величков, в коментар на решенията на Софийски градски съд относно Конгреса на 18 март.

Именно Бербатов алармира първи за тях, като заяви, че СГС е решил, че въпросният Конгрес е отменен незаконно от родната централа. От футболния съюз излязоха впоследствие със становище, че Общото събрание е било нелигитимно, и че „всички други интерпретации на решението на СГС можем да окачествим като поредни опити за изопачаване на истината и подвеждане на общественото мнение“.

„Нищо ново под слънцето – от кога го говорим това? Оттук-нататък ще се опорочава всеки Конгрес. Това правиха и това ще правят Михайлов и обкръжението му. Ще опорочават всеки Конгрес и ще приемат да бъдат сочени за виновни без да им пука. Висша наглост и безочие“, започна Величков.

„Призовавам сериозните колеги в легитимния Изпълком – Кирил Домусчиев, Атанас Фурнаджиев, Венци Стефанов, Спас Русев и другите колеги, които със сигурност разбират какво вършат Михайлов и най-близкото му обкръжение, да се разграничат от действията им и се оттеглят от Изпълнителния комитет на БФС. Вярвам, че вече са наясно с всичко“, допълни той.