Оферта от 1,7 милиона евро е пристигнала в Левски за Хосе Кордоба, твърди "Блиц", позовавайки се на достоверни източници. Тя е изпратена от Сочи още преди два-три дни.

Руснаците искат да купят веднага панамския защитник и са готови да платят на секундата 1 милион евро, а останалите да са втори транш. Трансферният пазар там беше отворен тази сутрин и ще затвори чак на 22 февруари.

Босът на Левски Наско Сираков обаче е изненадал всички, като е спрял временно трансфера. Той не искал да продава никой от основните играчи, тъй като вярвал, че през февруари прословутата сделка с „Юнайтед груп“ най-после ще е факт.

Елитен американски клуб също иска Кордоба. Янките обаче не са пращали на този етап оферта.

„Руснаците дават добри за българските стандарти пари. Наско засега задържа топката. Иска да изчака развитието по най-горещата тема – „Юнайтед груп“. Въпросът е дали от Сочи ще изчакат, защото им трябва качествен централен защитник“, разкриват източници от "Герена".

Сочи е последният руски отбор, в който игра Ивелин Попов. Там се подвизава бившето острие на „сините“ Жоазиньо, който е на 34 години.