Най-късно до десет дни феновете на ЦСКА ще се запознаят с дългоочаквания проект за реконструкция на стадион „Българска армия“, твърди „Тема Спорт“.

До края на месеца ще бъде проведена пресконференция, на която червените ще демонстрират нагледно работата, която са свършили в последната година с помощта на над 20 чуждестранни специалисти с богат опит в строителството на стадиони.

След това ЦСКА и държавата чрез съвместното дружество „Българска армия имоти“ ще кандидатстват с този проект за разрешително за строеж. Припомняме, че преди няколко дни служебният министър на спорта Весела Лечева обяви, че е оптимист за осъществяването на идеите на клуба.

„Текат процедури и действия, свързани с изготвянето на идейния проект, на основния проект за реконструкция на стадиона. Всичко вече е в ръцете на футболния клуб. Ние оказваме необходимото съдействие за издаване на някои необходими документи. Най-важно е, че съвместното дружество е факт. Те имат свободата да правят всичко онова, което бяха набелязали като стъпки, така че в най-скоро време очакваме и първа копка“, заяви Лечева.

В ЦСКА се надяват, че първата копка ще бъде осъществена в началото на лятото, а тимът ще започне следващия сезон на националния стадион „Васил Левски“. На предстоящата пресконференция се очаква от клуба да отговорят на всички въпроси, свързани с бъдещото съоръжение. Феновете пък за първи път ще видят как то ще изглежда в завършения си вид, след като досега червените представяха само отделни сегменти от предстоящата реконструкция.