Лудогорец следи изкъсо изявите на нападателя на Университатя Крайова Андрей Иван. Скаути на разградчани на няколко пъти на живо са гледали играта на 26-годишния централен нападател, твърди „Тема Спорт“. Той прави силна кампания, като до момента има 26 шампионатни мача, в които е отбелязал 10 гола.

Той може да подобри постижението си от предходната кампания с екипа на Университатя. През сезон 2021/22 таранът вкарва 14 попадения в 34 срещи в първенството.

Адрей Иван е роден на 4 януари 1997 година, висок е 189 сантиметра и тежи 81 килограма. В родина си е играл само в Университатя. Той обаче има и два престоя в чужбина.

През сезон 2017/18 преминава в руския Краснодар. В този тим обаче Иван не успява да се утвърди. На терена е само в 7 мача в местния елит. Във всичките е ползван като резерва и престоява на терена едва 25 минути. Той така и не се разписва. През 2018/19 е пратен под наем в австрийския Рапид Виена.

Там играе много по-често. Записва 24 двубоя в местната Бундеслига, като в 15 е в стартовата единайсеторка. Успеваемостта му обаче е много малка – вкарва 1 гол. След това се връща в Краснодар, където е пратен в дубъла. Затова и е принуден да се завърне в Университатя през 2019/20.

По време на зимната пауза техническият директор на Лудогорец Козмин Моци заяви, че следи румънския пазар. Той обаче посочи, че цените на добрите играчи в родината му са доста надути. Затова и е малък шансът да привлече някой отвъд Дунав при разградчани. Ситуацията обаче може да се промени през лятото.

В момента за върха на атаката треньорът Ивайло Петев разполага с бразилеца Игор Тиаго и аржентинеца Матиас Тисера, като вторият лекува травма.