Бившият полузащитник на Левски Георги Миланов говори за предстоящите мачове на националния отбор на България срещу Черна гора и Унгария. Халфът на Ал Дафра (ОАЕ) не получи повиквателна, макар по свои думи да е в добра форма. Миланов коментира и бившия си отбор Левски.

„Винаги гледам да давам всичко от себе си и кариерата да ми се развива във възходяща линия и никога не съжалявам за нищо. В момента виждам, че имаме доста млад отбор. Аз адмирирам да има млади футболисти в отбора и се надявам да постигнем успехи. Ще е трудно, но стискам палци“, започна той за „Дарик радио“.

„Играл съм срещу Черна гора, имат доста добри футболисти и доколкото виждам, отборът им е доста по-опитен. Да се надяваме това да не изиграе лоша шега на нашия отбор. Не знам какво да очаквам, отборът ни е твърде млад. Някои футболисти дори не ги познавам. Видях, че старши треньорът (б.р. – Младен Кръстаич) се оплаква, че повечето футболисти не играят, които са там. Малко ме е страх от цялата ситуация, но вярвам, че момчетата ще дадат всичко от себе си. Колкото до Унгария, следя ги".

"Две години и малко играх там, познавам част от футболистите. Това е държава, която е много над нас във всяко отношение. Много стадиони имат, запознат съм как се развиха нещата там. Няма стадион, който да не е чисто нов в тяхната Първа лига и да не е подпомогнат от държавата. Това бижу, на което ще играят, е наистина нещо феноменално. Надявам се да са пълни трибуните“, продължи полузащитникът.

„Много е зависи как ще завърши първият мач в Разград с Черна гора. Ако спечелим, имаме шанс да вземем нещо от мача с Унгария. Никога не съм говорил, че се отказвам от националния отбор. Когато бях в Левски, бях в много добра форма, но по някаква причина не ме викаха. Бил съм и с ЦСКА Москва в Шампионска лига и пак не съм получавал повиквателна. И в Унгария като бях, играх в Лига Европа и пак не получавах шанс от един треньор. Това е футболът."

"Винаги съм давал всичко от себе си, не съм правил никакви проблеми. Ако един ден националният отбор има нужда от мен и съм във форма, каквато считам, че съм и сега, бих се отзовал“, добави Георги Миланов.

"Поддържам доста контакти с футболистите и ръководството на Левски. Усеща се, че има проблеми. В момента Левски има много голям капитал, има сериозни футболисти с трансферни суми, които могат да помогнат през лятото. Не мисля, че ще имат финансови проблеми, защото ако се наложи, ще се продадат двама-трима и да се оправят нещата. Обединението трябва да го има. Предстоят важни мачове".

"Отборът трябва да играе в Европа, защото тези футболисти с този футбол, който практикуват, мога да кажа, че в момента е най-добрият футбол като игра, това просто не се коментира. Даже доста специалисти го казаха това. Грехота е с този отбор и този треньор да не играят в Европа. Надявам се нещата да се успокоят и отборът да побеждава, а когато е лятото, да има радикални промени", завърши халфът.