Нападателят на ЦСКА и националния отбор на Хаити Дюкенс Назон притесни сериозно двата треньорски щаба, след като бе приет в болница в Доминиканската република.

Това се случи по време на лагера на селекцията, водена от Жан-Жак Пиер, за Лигата на нациите в зона КОНКАКАФ. Голмайсторът е пропуснал тренировката на тима в понеделник и е бил хоспитализиран часове преди последния двубой в надпреварата срещу Бермуда, завършил 3:1. 

“Назон е добре. Той отсъства от последната тренировка на отбора, след като се почувства зле и своевременно бе откаран в болница. Там стана ясно, че всичко е било само уплах и няма здравословен проблем. Той ще бъде на разположение на Жан-Жак Пиер, който ще може да го използва в предстоящия двубой срещу Бермуда, съобщиха от Футболната федерация на Хаити. 

Те не разкриха повече информация за състоянието на Назон, който в крайна сметка остана неизползвана резерва. Очаква се днес или утре нападателят да се прибере в България. 

Той се завърна в селекцията на Хаити след отсъствие от година и половина, като ознаменува това с гол. Назон откри резултата при победата с 4:0 над Монсерат в събота. С нея тимът си осигури първото място в групата и ще участва в Лига “А” на следващото издание на Лигата на нациите. След това си спечели билет за Голд Къп 2023, който ще се проведе от 24 юни до 16 юли в САЩ. 

Назон е голмайстор №3 в историята на Хаити с 26 попадения в 50 мача, на две след втория в класацията Ги Сан-Вил, пише “Тема:Спорт”.