Капитанът на Славия Галин Иванов даде ценен съвет на децата, които се занимават с футбол и разкри кои са били любимите му футболисти.

Иванов даде специално интервю за официалния сайт на Българската професионална футболна лига по повод 35-ти рожден ден, който празнува днес.

„Аз съм от град Казанлък, започнах да тренирах на футбол на 7 години. Цял живот това правя, скромен човек съм. Гледах много мачове и се записах да тренирам. Първата ми тренировка беше преди много, много години. Тогава сигурно имаше около 50 деца, които искаха да се запишат и да тренират“, спомни си Иванов.

„Като малък симпатизирах на Славия и Славия си ми остана на сърцето. Пробвал съм и друго спортове – карате, борба, малко тенис, но футболът си ми остана на сърце“, разказа още футболистът на „белите“.

Попитан кои са били любимите му играчи, Галин Иванов разкри: „Любимите ми футболисти бяха Чавдар Цветков, Христо Стоичков, Роналдиньо, Роналдо, Ривалдо и Кристиано Роналдо.“

Като един от опитните състезатели в българската Първа лига, Иванов посъветва по-младите за пътя им към големия футбол.

„На децата бих казал да изтрият фейсбуци и инстаграми, да са по цял ден на площадки и стадиони, да тренират, да играят, никога да не се отказват и да се опитат да станат новия Христо Стоичков“, завърши Галин Иванов