В началото на годината Христо Крушарски се завърна в управата на Локомотив Пловдив. Колоритният бизнесмен заяви претенциите си в предишното си интервю пред „Тема Спорт“, а сега решихме да го потърсим за поглед отвътре. И го получихме. Отново откровен, шарен и безкомпромисен.

Г-н Крушарски, казахте, че Локомотив го чака светло бъдеще, но има информации за неплатени няколко заплати. Как двете неща съжителстват заедно?

– Дайте да не говорим само за заплатите, защото това са неща от нашата кухня. Дали са взимали, или не са имали заплати, това няма как да го разберете. Заради слухове в България сме на това дередже. Защо не се прави дете на мегдан? Защото всеки дава акъл. Аз се наслушах на приказки напоследък. Тия, дето ги дрънкат, да седнат да свършат някаква работа. При нас се връщат редът и дисциплината. На когото му харесва, да остава, на когото не – да лови у лево!

Как гледате на събитията в Левски като страничен наблюдател?

– Аз съм им приятел, не страничен наблюдател. И сега пак ще им помогна с нещо, ако има някаква инициатива. Раздирането на колектива е най-лошото. На мен колко обиди са ми нанесли от Пловдив, докато не постигнахме резултати… Един другар сега пак се опитва да ме обижда. Да, аз съм си селянин, аз съм от Говедарци. Публиката ме уважава навсякъде, така беше и на последния мач с Черно море във Варна. С моите колеги трябва да си седнем да работим и стига сме се плюли един друг. Крушата бил селянин, тъпанар… Аз си знам какъв съм, след като съм постигнал толкова, знам какъв съм. 160 човека работят за мен, знаят какъв човек съм. Чуждото мнение не ме вълнува, същата работа и в Левски. Тръгнаха нещата и почнаха интригите. Кой има интерес от това?