В неделя ще се проведе баража за класиране за участие в Лигата на конференциите. Той ще противопостави 4-ия Левски срещу 7-ия Арда Кърджали. Съдбоносният мач ще се изиграе на „Герена“.

SportLive.bg потърси треньора на Арда Кърджали Александър Тунчев за интервю преди баража. Той коментира и „скандалната“ ситуация около неколкократното преместване на датата на двубоя, който в крайна сметка ще се състои в неделя, 11 юни.

Решението на БФС създаде огромни проблеми на клуба от Кърджали, тъй като трима от основните им футболисти имат договори до 10 юни и са пред угрозата да не участват в най-важния мач на тима. А от Футболната ни централа първоначално преместиха баража за 10 юни именно, за да има равнопоставеност и да не бъдат ощетени кърджалии.

-Г-н Тунчев, предстои най-важният мач за сезона за Арда Кърджали. Какви са очакванията Ви за баража за участие в Лигата на Конференциите срещу Левски и готов ли е отборът за този съдбоносен сблъсък?

- Очаквам да бъде един тежък мач. Все пак гостуваме на „Герена“. Левски е сериозен отбор и няма да бъде никак лесно. Готвим се за двубоя и искаме да се представим по най-добрия начин.

-От ръководството на клуба се заканиха да подадат жалба до ФИФА заради последната промяна на датата за двубоя. Какво е мнението Ви по този казус и ще бъде ли входирана такава наистина до Световната футболна централа?

- Не мога да Ви отговоря на този въпрос. Клубът ще реши как да процедира. Но наистина не е приятно това нещо, което се случва.

Нека обаче аз да не навлизам в подробности. Така са решили от Футболния съюз. Ние ще излезем и ще играем.

- Главният проблем е, че имате основни футболисти, чиито договори изтичат точно в събота -Ласана Н’Диайе, Ел Мами Тетах и Умар Сако. Тези играчи не могат да играят в баража, възможно ли е изобщо да се подготвят светкавично анекси и останалата документация?

- Не мога да Ви кажа. Не съм запознат. Работят в клуба, но не мога да отговоря дали ще успеят.

- Доста странна ситуация се получава.

- Просто се готвим за мача. А кой ще играе е въпрос на време. Щом така са преценили от Футболния съюз и са сметнали, че това е най-правилното решение, ние излизаме и играем, както вече казах.

-Имате ли някакви притеснения от външни фактори преди сблъсъка – съдийство или нещо друго?

- Не искам да нагнетявам обстановката преди мача. Разбрах, че Гидженов ще свири двубоя. Предполагам, че ще отсъжда каквото види. Той е перспективен съдия. Не очаквам съдията да бъде фактор в мача.

-Какви други проблеми имате около състава, изключвайки неяснотата около играчите с изтичащи договори непосредствено преди съдбоносния мач?

- Нямаме. Всички останали играчи са на линия. Всеки един наличен футболист е готов да вземе участие в този мач.

-Ще успее ли Арда да се класира за ново участие в Европа?

- Ще направим всичко възможно. В неделя вечерта ще се разбере дали ще успеем след 90 или 120 минути, но със сигурност ще се постараем да се класираме за Европа.

-Напоследък усилено Ви спрягат за бъдещ треньор на ЦСКА 1948. Как стоят нещата?

- Никога не е имало подобен разговор между мен и ЦСКА 1948. Не  е възможно и да има, защото имам договор за още 1 година с Арда. Няма как да преговарям с друг клуб, след като имам действащ контракт.

Това са някакви спекулации. Както и други такива неща за това кой идва и кой си тръгва.

-Какъв е призивът Ви феновете от Кърджали, които ще подкрепят отбора на „Герена“ по време на решаващия мач?

- Ние при всяко гостуване имаме подкрепа, независимо дали е малобройна агитката. Хората винаги са с нас и ни подкрепят. Нека да дойдат да подкрепят отбора! Пак ще кажа, че ние ще дадем всичко от себе си, за да се класираме за Европа.