Новият старши треньор на Ботев Пловдив Станислав Генчев иска в редиците си лидера на Славия Галин Иванов. Канарчетата са отправили предложение към опитния халф, който трябва да даде отговор най-късно до края на следващата седмица, пише „Блиц“.

В момента плеймейкърът е на почивка в чужбина. 35-годишният футболист кара поредния си успешен престой в Славия, а у нас е носил екипите още на Левски, Берое, Литекс, Нефтохимик и ФК ЦСКА 1948 Сф. Жълто-черните проявяват сериозен интерес и към Антонио Вутов и вратаря Бубакар Гай от Локомотив София, както и искат да върнат любимеца на феновете Тодор Неделев на „Колежа“.

Ботев започва подготовка утре, като официалното представяне на Станислав Генчев за нов треньор на тима ще се проведе непосредствено преди първата тренировка. Брифингът му ще се състои в конферентната зала на стадион „Христо Ботев“, намираща се под Трибуна Изток, от 18:30 часа.

На него ще присъстват и асистентът Живко Миланов и треньорът на вратарите Йордан Господинов. Както е известно към щаба на младия специалист ще се присъединят и чуждестранни помощници, като те ще бъдат обявени съвсем скоро. Първата тренировка от лятната подготовка на Ботев ще бъде открита за привърженици. За тях ще бъде отворена Южната трибуна на „Колежа“.

Жълто-черните ще се готвят в Пловдив утре и в четвъртък, а в петък заминават за лагер в Банско. Те ще останат в планинския курорт до 28 юни, сряда, като ще изиграят две приятелски срещи. Съперниците и датите за тях все още не са уточнени.