Отборът на Ботев (Пловдив) претърпя поражение с 0:2 от румънския Университатя (Крайова) в първата си контролна среща от предсезонната подготовка. Двубоят между двата тима се игра в Банско и беше неофициален дебют за новия старши треньор на "канарчетата" Станислав Генчев. 

Мачът започна отлично за румънския отбор, който поведе в резултата още в 5-ата минута. Точен бе Алесандру Крецу, след като бе изведен сам срещу Хидайет Ханкич и го преодоля за 1:0. Две минути по-късно Ботев отговори чрез Мартин Секулич, който се озова на изгодна позиция отдясно в наказателното поле на Университатя, но не съумя да реализира. 

Последваха по-активни минути за „канарчетата“, които владееха повече топката и на няколко пъти пробваха да затруднят вратаря на румънския тим Лауренцио Попеску, но стражът се справи при изстрели на Абдулайе Траоре и Димитър Тонев. Така почивката дойде при гол аванс в полза на Университатя. 

След почивката играчите на Станислав Генчев продължиха да имат игрово преимущество, но трудно създаваха чисти положения пред противниковата врата. Така се стигна до 75-ата минута на мача, когато Университатя удвои аванса си. Защитата на Ботев не се ориентира добре при центриране в наказателното поле и топката бе свалено с глава за Флорин Борта, който от около 10 метра не остави шансове на влезлия като резерва Стефан Смъркалев и по този начин оформи крайния резултат.

До края на подготвителния си лагер в Банско „канарчетата“ ще изиграят още една контролна среща срещу друг румънски тим – новакът в тамошната Лига 1 Политехника (Яш).