Ботев Пловдив ще отвори нова страница в неделя и ще опита да направи така, че да забрави кошмара от миналата кампания. Победа в Битката за Пловдив ще даде сериозен импулс на обновения състав на канарчетата.

Новият треньор Станислав Генчев опита да избистри титулярен състав по време на контролите. Към подготовката по-късно се присъединиха преотстъпените Брахими и Ману, което ще ги извади от стартовата единайсеторка. Същото важи и за Антоан Бароан. Таранът дълго време бе спряган за трансфер в чужбина, като такъв все още е възможен. Заради това на върха на атаката ще бъде Мартин Секулич. Хърватинът бе със статут на твърда резерва. При Генчев се събуди и успя да спечели доверието на наставника в контролите. Именно той ще е на върха на атаката.

Другата промяна на треньора е схемата с четирима в отбрана. Дълго време предшествениците му залагаха на игра с трима централни защитници. На вратата ще е Хидайет Ханкич, въпреки привличането на Даниел Кайзер. В халфовата линия ще стартира новото попълнение Янис Карабельов.