Треньорът на Левски Николай Костов остана доволен от успеха с 1:0 над гостуващия Етър ВТ в среща от 10-ия кръг на Първа лига. Специалистът обаче изтъкна, че е огорчен от протеста на феновете.

“Ключово за успеха може би е търпението. Мачът свърши така, както започна. Единият отбор се защитаваше и само в своята половина. Очаквах друго противодействие от Етър. В предните мачове бяха по-смели. Ние бяхме подготвени за тази игра. Ако през първото полувреме имаше реализация, може би мачът щеше да стане по-интересен. Щяха да търсят изравняване. Нямам забележки към играчите. Така както започнахме, така и завършихме”, започна коментара си Костов.

“Аз съм спокоен. Не мислете, че съм нервен. Аз съм, когато се играе на лоши терени. Срещу нашите нападатели всеки отбор взима мерки. Класни нападатели са. Нормално е да се реагигра така като излизат на терена в атака. Не очаквах да се сблъскам с неща, които даже не знам дали трябва да коментрирам. Доста се накъсва играта, не само от падането на играчите“, продължи той.

„С тези моменти вече втори мач подред, може би нашите фенове в Сектор Б трябва да помислят какво влияние има това над нашите играчи. Как те могат да реагират, като тъкмо намерим някакво темпо и имам 2, 3 удара за 7,8 минути във вратата на противника и спряхме играта за 7,8 минути. Това не го бях предвидил. Интересно ми е този протест кога ще свърши. Не е приятно. Влияе на играчите. Вече трябва да се намери някакво решение. Замислен съм за тези неща, а не за играта. В играта започваме да се сработваме. Разваля празничната обстановка. Присъстват толкова много деца. Аз едвам дишах. Огорчен съм от тези неща. Не можах да се изкефя от победата”, категоричен е специалистът.

“Асен Митков е много добър млад, наш играч. Използвали сме го в много по-сериозни мачове, тъй като в тези мачове трябваше да го тестваме и съм много доволен от неговото старание и желание. Умен играч е. Добре разчита ситуацията.”, сподели наставникът на „сините“.

“Спадна малко емоцията след европейските мачове. И в публиката и в нашите играчи може би. Ще излезем от това състояние. Добре се развиваме”, завърши Костов.